Verschillende soorten babyfoons

Babyfoon

Bijna alle ouders kopen tegenwoordig een babyfoon. Een babyfoon is een klein apparaat wat het mogelijk maakt om het geluid van uw baby in een andere kamer beter te horen.
Een babyfoon bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender plaats je in de slaapkamer van de baby en de ontvanger zet je naast je neer. Op deze manier kunt u sneller handelen wanneer uw kindje wakker wordt of iets nodig heeft.

Verschillende soorten

Enkel audio

De meeste voorkomende variant van de babyfoon heeft enkel audio. Dit wil zeggen dat je hiermee naar je baby kunt luisteren. In sommige gevallen zitten er lampjes op de babyfoon die ook aangeven wanneer er geluid gemaakt wordt. Vaak is het dan zo dat hoe harder het geluid klinkt, hoe meer lampjes er gaan branden. Dit is vooral handig wanneer je in een ruimte bent waar veel omgevingsgeluid is. Er bestaan ook babyfoons met een talkback functie. Dit wil zeggen dat je vanaf de ouderunit ook terug kunt praten naar je kind.

Audio en video

Deze babyfoons beschikken naast de standaard audiofunctie ook over een videofunctie zodat je ook in de kinderkamer kunt kijken. Een nadeel van deze variant kan wel zijn dat de batterijduur van je babyfoon hier sterk onder te lijden heeft. Er zijn van deze variant ook modellen met heel veel extra functies en opties. De extra functies kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • In- en uitzoomen
  • Opneemfunctie
  • Camera laten bewegen
  • Aansluitbaar op tv-toestel

WIFI babyfoon

De standaard babyfoons werken met een zogenaamd DECT signaal. Tegenwoordig zijn er ook babyfoons die via WLAN (WIFI) werken. Bij deze methode wordt er vaak een smartphone of tablet gebruikt als ouderunit. Deze variant zorgt ervoor dat je, zolang er een stabiel netwerk is, je geen belemmering hebt qua bereik. WIFI babyfoons zullen in de praktijk wel wat duurder uitpakken.

 

admin

 

Geef een reactie