Verjaardag

De verjaardag is de viering van de geboorte van nieuw leven. Dit is een bijzondere dag omdat (..) jaar geleden deze persoon geboren is. Net als bij de geboorte is ook de verjaardag een bijzondere dag, Dit biedt de mogelijkheid stil te staan bij het leven en wat we hebben. Het vieren van de verjaardag gebeurt meestal op of rond de geboorte dag echter zijn er ook culturen waarbij niet de geboortedag wordt aangehouden maar op de naamdag. In iedere cultuur is het een feestelijke dag waarop het leven wordt gevierd. De verjaardag wordt veelal gevierd met bekenden en familieleden welke soms van heiden en ver komen om hun familie te zien en deze bijzondere dag te vieren.

Waar moet je aan denken bij een verjaardag?

In ieder cultuur worden verjaardagen iets anders gevierd. Maar zorg in ieder geval zorg dat je voldoende ruimte hebt om de mensen een plaatsje te kunnen bieden. Ook is iets te drinken en iets eetsbaar voor de gasten een must.
Naast deze basis dingen kan het feest worden verrijkt met een complete maaltijd of kleinere hapjes als een toastje of zoetigheid.

 

admin

 

Geef een reactie